top of page

10 sfaturi pentru igiena intimă

  1. Spălaturile vaginale sunt proscrise! Spală doar exteriorul! Sigur ai auzit deja textul că :”vaginul se curăță singur”, iar acest lucru nu este un mit ci o realitate. Se știe că vaginul este locuit de bacilii Doderllein, soldații de apărare ai vaginului care creează un mediu defaforabil pentru majoritatea bacteriilor și virușilor patogeni. Spălatul vaginal abundent sau cu diverse săpunuri sau detergenți intimi distruge această floră de apărare, lăsând un mediu propice creșterii unor bacterii, ciuperci sau ricketzii oportuniste cum ar fi Gardnerella Vaginalis, Ureaplasma urealitycum, Mycoplasma , Streptococus agalactiae, Chlamidia sau Candida vaginalis.

  2. Folosește doar apă călduță sau produse care să îți protejeze flora vaginală normală.

  3. Spală-te cel puțin o data pe zi în direcția vagin-anus.

  4. Spală zonele intime înainte și după contactele sexuale și asigură-te că și partenerul tău face la fel. Nu folosi pompițe sau dispozitive care îți irigă vaginul abundent de frica mirosului, a mucusului vaginal sau pentru a preveni sarcina. Este normal să ai un anumit miros și o aumita lecoree fiziologică.

  5. Urinează după fiecare contact sexual.

  6. Evită toaletele publice.

  7. Evită contactul sexual și piscina când ești pe menstruație.

  8. Nu fă sex neprotejat (fară prezervativ) cu un partener necunoscut.

  9. Cere-i unui nou partener analize în ceea ce privește bolile cu transmitere sexuală (spermocultură ,ag chlamydia, AgBs, AcHCV, Hiv, RBW).

  10. Apelează la consultații ginecologice imediat ce ai o problemă. Nu lăsa să treacă timpul, pentru că orice disconfort minor se poate transforma în ceva catastrofal, care îți poate afecta fertilitatea sau viața sexuală ulterioară.

289 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page