top of page

6 sfaturi ca să rămâi gravidă mai repede

  1. Recunoaște-ți momentul ovulației, astfel încât să te poți focusa pe sex. Fie îți cumperi teste de ovulație, fie ai învățat deja că ovulația îți poate da mici dureri pelvine sau de sâni, iar mucusul cervical devine mai fluid și mai abundent, fie apelezi la ginecologul tău, care îți poate preciza echografic, momentul posibil al maximei fertilități.

  2. Stai în pat după sex, eventual cu picioarele strânse și ridicate! Este un sfat pe care deja l-ai auzit și care nu este în totalitate fals, deoarece spermatozoizii au nevoie de 10-15 minute pentru a intra în cervix, așa că nu e bine să te duci la toaletă imediat după sex.

  3. Nu exagera cu sexul! Spermatozoizii supraviețuiesc chiar 5 zile în corpul tău , iar dacă faci sex regulat, la 2-3 zile este suficient să prinzi o ovulație.

  4. Ai grijă de sănătatea bărbatului tău! Învață-l să evite lenjeria strâmtă, țigările, drogurile, mâncarea bogată în estrogeni (soia, carnea), loviturile testiculare sau căldura excesivă în zona pelvina (telefon , calculator, băi fierbinți, saună) care îi pot afecta calitatea spermei.

  5. Ai grijă de sănătatea ta! Mănâncă sănătos (fructe, legume crude…tu ai voie estrogeni) și regulat, fă sport cât de mult, eventual masaje, stai la soare cât mai dezgolită (că să îți crești nivelul de vitamina D), renunță la fumat și la alcool ( Nota Bene: puțin vin seara nu îți face rău).

  6. Gândește pozitiv și vizualizează mental bebelușul. Nu râde, e greu, dar important să îți setezi creierul să dea comanda potrivită!

13.120 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page